Huomioi, että firmwaren/ROMin eli Android käyttöjärjestelmän asentamisen (= flashäämisen) jälkeen puhelimen päivittäminen virallista kautta eli Samsung Kiesin kautta ei enää välttämättä onnistu. Älä myöskään vie puhelinta huoltoon tällainen firmis tai roottaus asennettuna, koska se evää sinulta takuun.
 
 
Vuodetun firmwaren voi asentaa Odinilla (= Open Disk Imager in a Nutshell) ja näillä ohjein: How to debrand and flash newer firmware to your Galaxy S. Tai vaihtoehtoisesti suoraan Samsungin palvelimilta Samsung Kiesin rekisterimuutoksella.
 
 
RAUTALANKAOHJE FIRMWAREN FLASHÄÄMISESTÄ

Tarvitset Odin-flashäysohjelman Windowsiin (PC) ja firmwaren. Koska flashäys poistaa asennetut ohjelmat, yhteystiedot, tekstiviestit ja APN asetukset, niin huolehdi näiden varmuuskopioimisesta esim. APN Backup & Restore  ja SMS Backup & Restore ohjelmilla. APN-asetukset löydät myös tämän sivuston Operaattoriasetukset kohdasta. Muistikorttien tieto säilyy (musiikit, valokuvat, videot, asiakirjat jne.) ja niinpä esim. APN Backup & Restorella luotu tallenne muistikortille on luettavissa uuden firmiksen asentamisen jälkeen.

Samfirmwares.webs.com (vaatii rekisteröitymisen foorumille). Tarvitset Odinin lisäksi .pit tiedoston. Eclaireille (Android OS v2.1) se on mallia 512. Pit tiedoston idea lienee se, että se luo puhelimeen tiedostopohjan eli jonkinlaisen tyhjän imagen. Koska Odin on suljettu ohjelma, niin emme tiedä .pitin koko tarkoitusperää. Sinisellä merkityt firmwaret ovat meille eurooppalaisille. Kryptatun .rar paketin salasana on samfirmware.com.

 • varmista, että akusta on jäljellä vähintään 60 % (riittävä jännite flashäämiseen)
 • varmista ettei sinulla ole Samsung Kies käynnissä. Mikäli on tai se yrittää käynnistyä jossain vaiheessa, niin sammuta se
 • pura I9000XX???.rar ja Odin3_v?.?.rar tiedostopaketit esim. WinRARilla (kysymysmerkki kuvastaa vaihtelevaa firmwaren versionumeroa)
 • laita puhelin lataustilaan käynnistämällä se pitäen painikkeita äänenvoimakkuus alaspäin + kotinäppäin + virtapainike alhaalla (volume down + home + power). Näytölle ilmestyy Android työmaavaroituskyltti ja ilmoitus olla kytkemättä puhelinta pois päältä
 • ÄLÄ KYTKE puhelintasi vielä tässä vaiheessa USB-johdolla tietokoneeseen
 • käynnistä Odin
 • laita täpät kohtiin “Re-Partition”, “Auto Reboot” ja “F. Reset Time”
 • paina Odinissa PIT näppäintä ja selaa tiedoston s1_odin_20100512.pit kohdalle ja valitse se. Huomaa, että tämä ohje käsittelee nyt Android OS Eclaria eli versiota 2.1. Froyot (v2.2) vaativat .803 tiedoston. Jätä vielä PDA, MODEM ja CSC kohdat tyhjäksi
 • kytke puhelin USB-johdolla tietokoneeseen ja odota, että Windowsiin asentuu ajuri ja odota että Odin löytää puhelimesi (tekstiä keltaisella pohjalla)
 • klikkaa Odinin “Start” painiketta… <Firmware update start..> <Get PIT for mapping…> tekstit vierivät. Puhelin sulkee itsensä. Odota Odinin ruudulla vihreällä pohjalla olevaa “Pass” tekstiä
 • irrota puhelin USB-johdosta, irrota puhelimen akku, odota noin 20 sekuntia, kiinnitä akku takaisin pistä puhelin uudelleen samaan lataustilaan kuin edellä (volume down + home + power)
 • Odinissa paina “Reset” painiketta ja ota täppä pois kohdasta “Re-Partition” (tyhjentää myös PIT kentän ja joka pitää jäädäkin tyhjäksi). Aiemmat “Auto Reboot” ja “F. Reset Time” jätät
 • valitse PDA kenttään CODE_???????.tar.md5 tiedosto (= itse käyttöjärjestelmä ja ohjelmat eli kaikkein suurikokoisin tiedosto)
 • valitse PHONE kenttään MODEM_??????.tar.md5 tiedosto (puhelimen tietoliikenneohjelmat
 • valitse CSC kenttään CSC_?????.tar.md5 tiedosto (operaattorin hienosäätöjä ja valmiita operaattoriasetuksia (APN))
 • kytke puhelin jälleen USB-johdolla tietokoneeseen ja odota, että Odin tunnistaa sen (keltaisella pohjalla pari koodia)
 • klikkaa Odinissa “Start” painiketta. Puhelimessa ja Odinissa on jana kuvaamassa flashäämisen edistymistä. Poltto kestää noin 3 – 4 minuuttia ja jonka jälkeen puhelin käynnistyy uudestaan. Ensimmäinen käynnistyskerta on hieman pitempi

Flashäyksen päätteeksi puhelin kannattaa ajaa vielä tehdasasetuksille, jotta edellisen firmwaren cachet tyhjentyvät. Joko puhelimen valikosta (Asetukset/ Yksityisyys: Alkuperäisten tietojen palautus), huoltokoodilla (*2767*3855#) tai käynnistyksen palautustilassa (volume up + home + power): wipe cache, format SD card ja factory reset. Tämä eliminoi turhat force closet eli ohjelmien kaatuilut firmiksen vaihdon vuoksi. Jos päätit alustaa sisäisen muistikortin, niin muistathan siirtää varmuuskopiotiedostot tätä ennen esim. tietokoneellesi.

Varottavin asia Odinin käytössä on Re-Partition asetuksen käyttö. Ota selvää mikä .pit tiedosto on oikea. Mikäli alla on jo oikea .pit-levykuva, niin tällöin Re-Partition asetusta ei käytetä lainkaan, esim. päivitetään firmwareversiosta JM2 tai JM8 suoraan JPA:ksi.

 

MODACO.COMIN ITSERÄÄTÄLÖIDYN KEITOKSEN ASENTAMINEN (mukailtu Laumin ohjetta) 10 £

Näiden ideana on joko poistaa puhelimiin valmiiksi asennettuja “typeriä” tai hyödyttömiä ohjelmia tai korvata niitä omilla, lisätä uusia ja esim. teemoittaa puhelinta. Siitä kuvaava nimitys keitos.

Esimerkkinä keitoksesta toimii MoDaCo.comin keitos, joka on sen uusimman version osalta tarjolla vain foorumin premiumkäyttäjille (£10). Vanhempia versioita saavat muutkin ilmaiseksi. MoDaCom ei ole ainut kokkailija, vaan muidenkin tekemiä keitoksia löytyy (Doc’s RomMod, Sera’s JIT-Galaxy, XQ55 Arab ROM, SamSet for Android, HACKECLAIR, Taytama Edition, Rombie jne.), mutta tämä toimii hyvänä esimerkkipohjana kuinka se (lue: update.zip) asennetaan ja mitä vaiheita siinä on.

 • mene MoDaCo.comin foorumin keskustelusäikeeseen MoDaCo Custom ROM for Samsung Galaxy S with Online Kitchen. Huomioi mille firmwarelle ko. keitos on eli mikä versio sinulla tulee olla omassa puhelimessasi tai mihin versioon sinun tulee ensin joko Kiesillä tai Odinilla päivittää
 • foorumin sivulla on “rasti ruutuun” periaatteella toimiva ROMin luonti eli lähinnä joidenkin Samsungin ohjelmien poisjättäminen
 • nimeä ladattu tiedosto update.zip nimiseksi ja siirrä se puhelimen sisäisen muistikortin juurihakemistoon. Tiedoston kokonainen nimi on siis update.zip. Mikäli käytät Windowsia sen oletusasetuksilla, niin se ei näytä sen tunnistamia tiedostopäätteitä erikseen ja moni töpeksiikin nimeämällä tämän tiedoston muotoon update.zip.zip (Windows/ Ohjauspaneeli/ Kansion asetukset/ Näytä välilehti: Piilota tunnettujen tiedostotyyppien tunnisteet –> täppä pois! Käytä ja OK:lla pois)
 • käynnistä puhelin kuten edellä, mutta palautustilaan (recovery mode) painamalla volumea ylöspäin (volume up + home + power)
 • puhelin käynnistyy boottivalikkoon
 • liikuta puhelimen kohdistinta volume-näppäimellä ja hyväksy valinta kotinäppäimellä eli suorita toiminto “apply update.zip” (käytä update.zipiä)
 • kun oma keitoksesi on poltettu (n. 1 – 2 min.), niin puhelin käynnistyy itse uudestaan ja ensimmäinen käynnistyskerta on pitempi

 

FINDROIDIN STARGATE KERNELI

 Jaffa kree! Findroidilta on Stargate –kerneli, joka pohjautuu Android 2.2:een. Tässä oma treahdi ja jossa suomenkieliset asennusohjeet ja lista mitä muutoksia on tullut eri versionumeroiden välillä. Jos haluat parhaan, niin tässä yksi kanditaatti.

Hieman hehkutusta ominaisuuksista:

 • OC/UV-tuki (raspdeep)
 • Kernel HZ asetettu 250 Hz, eli schedulerin sykli nyt tasan 4 ms. (oletuksena 256 Hz)
 • Voodoon kuvanparannukset (supercurio)
 • nopeampi jhash (hardcore)
 • 341 Mt RAM-muistia (hardcore) 
 • Clockwork Recovery (CWM) + Recovery2e
 • CWM: Universal Lagfix, Ext2, Ext4, Jfs -tuella (sztupy)
 • CWM: Root + Busybox
 • CWM: Back Light Notification (BLN)
 • CWM: Nandroid varmistus + palautus

 

LAGIFIXI (RyanZA’s One Click Lag Fix) (vaatii rootin)

Lagifixin ideana on siirtää sovellukset ja cache nopeammin toimivaan Linuxin Ext2 tiedostojärjestelmään (tai Ext3, Ext4). Esimerkkinä toimii RyanZAn lagifixi, joka löytyy Android Marketista nimellä “RyanZA’s One Click Lag Fix”; linkki AppBrainiin. RyanZAlta löytyy nyt myös One click roottaus, jossa myös un-root mahdollisuus, z4root; linkki samoin AppBrainiin.

EDIT: RyanZAlta tuli myös hänen lupaansa natiivi EXT/JFS, z4mod. Z4mod vaatii myös puhelimen roottauksen ennen asentamista, johon z4root käy myös. Asennus on RyanZA’s One Click Lag Fixin kaltainen, mutta tämän sijaan z4mod lataa oman puukotetun kernelin verkkoyhteyden kautta ja EXT2 Toolsin sijaan käynnistetään Ext2 konvertointi. Z4modissa on tiedostojärjestelmän palautusominaisuus takaisin RFS:ksi. Quadrantpisteet ovat tällä versiolla hieman alhaisemmat eli noin 1600 pisteen luokkaa, mutta toteutuksen pitäisi olla hänen sanojensa mukaan turvallisempi.

Lataa ennen fixin asentamista Android Marketista Quadrant Standard Edition niminen nopeustestiohjelma ja aja se. Saat noin 880 – 902 tuloksia. Lagifixin jälkeen sinun tulisi saada 1800 – 2100 suuruisia tuloksia, riippuen mikä firmware sinulla on puhelimessasi.

Lagifixin asennusjärjestys voisi olla vaikkapa tällainen:

 1. laita USB-virheenkorjaava tila päälle (Asetukset/ Sovellukset/ Kehitys: USB-virheenkorjaus (USB debuggin englanniksi)). Z4root osaa itse mainita mikäli tämä tila ei ole päällä ja avaa ko. asetussivun
 2. hae, asenna z4root (= Super User eli root eli järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet) ja aja se. Asennus kestää noin 5 minuuttia, jonka jälkeen puhelin käynnistyy uudestaan
 3. hae, asenna RyanZA’s One Click Lag Fix (= lagifixi) ja aja se
 4. paina Install EXT2 Tools ja odota toimenpiteen loppumista
 5. paina OneClickLagFix V2.2+, valitse Ext2 osion koko (oletuskoko on ihan OK). Tiedostojen siirron jälkeen puhelin käynnistyy itse
 6. poista USB-virheenkorjaus tila (Asetukset/ Sovellukset/ Kehitys: USB-virheenkorjaus)

Nyt lagifixi on asennettu. Aja Quadrant benchmark nyt uudestaan varmistaaksesi nopeuden. Voit asentaa Z4rootin pois eli poistaa rootin puhelimesta haluatessasi. Roottauksesta herjaavat virusskannerit ja roottaamattomalla puhelimella on hieman parempi suoja ajettaviin ohjelmiin ja palveluihin, joille ei tarjoudu järjestelmänvalvojan kaikkia oikeuksia.

 

HUOLTOVALIKKOJA
Service Menu *#*#197328640#*#*
GPS Hidden Menu *#*#1472365#*#*
Voltage value *#0228#; eli mikäli poltat uuden firmiksen, niin katso, että voltteja on vähintään 3 800 mV/ ~60 %
Battery and General Info *#*#4636#*#*
GTalk Service Monitor *#*#8255#*#*
LCD / Speaker Test *#0*#
Factory Data Reset *#*#7780#*#*
Camera Information *#*#34971539#*#* (Do Not Use The First Option "update camera firmware" you will break your camera)
Change Power Button Action *#*#7594#*#*
Show IMEI Number *#06#
Maakoodi (XEE = Sweden) *#272*HHMM# (HH ja MM on sen hetkinen kellonaika) Lista sales code
Versionumero (PDA, PHONE ja CSC) *#1234#
View IMEI number *#06#
Network mode/cell info/power info *#0011#
Screen test menu *#*#0*#*#*
Engineering mode *#7465625#
Sysdump screen.. some sort of way to dump ram and other logs to sd card *#9900#
WARNING! FACTORY DATA WIPE AND RESET as soon as you enter the last #. Use it only if you want to clean wipe your phone. Eli tehdasresetti ja muistikortin alustus heti kun olet kirjoittanut viimeisen #-merkin! *2767*3855#
Opens a File copy screen where you can backup your media files *#*#273283*255*663282*#*#*
Kattavat listat huoltokoodeja: XDA Developers tai GSM-Forum

 

Q: Asensin vuotaneen firmiksen ja aloitusnäytössä vilahtaa punaisella teksti “multiscs: can not access to /system/csc/XEE/system”.
A: Ei syytä huoleen. Ilmoitus tulee vain siksi, koska puhelin koittaa katsoa multicsc:n perään ja hakemistoa ei ole. Mikäli kosmeettinen virheilmoitus haittaa, niin asian voi korjata roottina luomalla vain hakemistopolun /system/csc/XEE/system.

Mainokset