ILMAISVERSIOT
KUVAKE KUVAUS JA ARVIO ARVOSANA

Scandinavian Keyboard. Tuo kaivatun pilkun suoraan ensimmäiselle näppäintasolle ja tarjoaa ulkoasuinaan myös HTC:n ja iPhonen versiot näppäinhatuista.

Tila pilkulle on saatu korvaamalla ratas eli asetusnäppäin. Tämän vuoksi 123? –näppäin toimii asetusnäppäimenä (pitkä painallus) ja näin tämä ohjelma ei tarjoa lainkaan kursorinohjaimia, leikkaa, liitä ja maalaa ominaisuuksia, jotka ovat oletuksena Samsungin näppäimistön 123?:n takana. Erikoismerkkejä on myöskin vain yksi näytöllinen oletuksen neljän sijaan. Ohjelmaan saa ladattua erillisen suomenkielisen sanakirjan (käytettäessä automaattista täydennystä).

Google Maps tulee valmiiksiasennettuna puhelimen mukana ja tarjoaa suomalaisille reittien etsimisen. Mutta mikäli samalla paikkakunnalla on kadut Salpakuja ja Sälpäkuja (Konebox Vantaalla) pakottaa Google Maps kohteeksi Sälpäkujan. Ohjelma ei tarjoa navigointia eikä seuraa omaa paikkaa kartalla automaattisesti. Google Maps näyttää pääkaupunkisedulla teiden ja katujen nimet ensisijaisesti ruotsiksi, joka tekee suunnistamisen mahdottomaksi tai peittää nimen reittiviivoituksen alle. Vaikka Galaxy S omaa digitaalisen kompassin ei Google Maps hyödynnä sitä millään tavoin, ts. ei osaa pyörittää karttapohjaa puhelimen suunnan mukaisesti.

Google Maps ei tarjoa suomalaisille toistaiseksi ilmaista navigointia eikä mahdollisuutta merkitä esim. marjapaikkoja kartalle. Yhtenä vaihtoehtona onkin maksullinen 50 euron hintainen Navigon, jota saa kokeilla ensin 30 päivän ajan.

Weather Forecast & Clock Widget. Tuo HTC Sence käyttöliittymän mukaisen läpsykellon ja säätiedot suoraan työpöydälle, vaikka käytetään Samsungin omaa TouchWiz (TW Launcher) käyttöliittymää.

Ohjelma tuntee suuren joukon Suomalaisia paikkakuntia ja kertoo säätiedot suomen kielellä. Kuin myös päiväyksen. Säätietojen lisätiedot tuleville päiville kerrotaan myös suomeksi. Vastaava Widgetti on Fancy Widget, joka on HTC:n pyynnöstä vedetty pois Android Marketista.


(pakkohankinta)
AppBrain App Market. Tietokoneen selaimella toimiva sivu osoitteessa http://www.appbrain.com, josta voi valita ohjelmia asennettavaksi. Puhelimeen asennetulla AppBrain ohjelmalla voi sitten sykronoida valitut kohteet ja asentaa puhelimeen.

AppBrain uusitui hetki sitten ja nyt ohjelmia voi selailla myös:
– “kuumaa kamaa” (hot apps)
– äänestetty (rating)
– maakohtaisesti suosittu (popular per country) (Suomi puuttuu)
– kohderyhmittäin (gerger)
– iän (age)
– plus aiemmat selailumahdollisuudet (tämän päivän uusimmat/ viikon, kestosuosikit jne.)

AppBrainissa on hyvää myös se, että mikäli puhelimen tyhjentää esim. tehdasasetuksille, niin palvelu muistaa aiemmat valintasi, ja hyväksikokemasi ja löytämäsi ohjelmat ovat siellä valmiina uudelleen asennettavaksi. Ohjelmalla voi myös päivittää asennettuja ohjelmia, joille on tullut päivityksiä.

Google Translate. Sanakirja tai “lausekääntäjä”, joka hanskaa 50 eri kieltä. Ohjelma osaa myös ääntää valtakielten sanat ja ehdottaa asentamisen yhteydessä SVOX-äänitiedostojen asentamisesta. Hauska lapsus kääntämisen kukkasista on ohjelman asetuksissa suomennos “Noin”, joka lienee ollut About .  😉

Kieliparin voi vaihtaa nappia painaen: englannista – suomeksi –> suomesta – englanniksi.

No LED. Samsung Galaxy S:lle vartavasten räätälöity ohjelma, joka osaa käynnistää AM OLED näytön ja ilmaista sinisellä vastaamattomista puheluista, vihreällä uusista tekstiviesteistä, keltaisella GTalkeista, purppuralla uusista GMaileista ja punaisella kaikista muista ilmoituksista. EDIT: uusi v1.0b antaa valita värit itse. EDIT: uusin 2.0 osaa näyttää huomautukset ikonilla.

AM OLED ei tarvitse taustavaloa toimiakseen ja siksi idea on suorastaan nerokas. Tämähän on jopa parempi kuin luuriin pultatut LED-valot, koska esim. kolme sinistä ja kaksi purppuraa “lootaa” näytöllä tarkkoittaisivat kolmea missattua soittoa ja kahta uutta sähköpostia. Pultatut LEDit eivät tällaiseen edes pysty.

Pari huomiota. Ohjelmasta ei jää erillistä käynnistysikonia Sovellus valikkoon, koska ohjelma ajetaan automaattisesti käynnistyksen yhteydessä. Voit sitä vastoin asentaa työpöydällesi pienoisohjelman, josta saat toiminnon pois ja päälle. Alkuperäisen JF3 ohjelmistoversion kanssa on sellainen ongelma, että näyttöön jää ilmoitus akkulatauksen täyttymisestä. Tämä ilmoitusikkuna on poistettu uusimmista firmiksistä. Niinpä JF3:aa käyttävän kannattaa ottaa NoLED yöksi pois päältä widgetin avulla.


(pakkohankinta)
Barcode Scanner. Puhelimen kameran avulla toimiva skanneri, joka osaa lukea viiva- ja QR-koodeja – myös suoraan monitorin ruudulta. QR-koodit osaavat ohjata esim. ohjelmiston lataussivulle tai kertoa pussipysäkin pysäkkikohtaiset aikataulut. Viivakoodeista Barcode Scanner osaa etsiä tuotetietoja.

Vastaavasti Barcode Generator / Reader on toinen ohjelma, jolla voit luoda oman QR-koodisi ja jakaa omia tietojasi kotisivuillasi tai sähköpostin avulla, esim: linkki tapahtumaan, yhteystietosi, geo-kätköpaikka, puh.num, SMS, tekstitiedosto jne. QR-code on myös mainio idea omalle tatuoinnille ja erotut massasta!


(pakkohankinta)
AndWobble2 Live Wallpaper on leikkisästi heteromiehen fixiksi kutsuttu animoitu taustakuva, koska tarjolla on Wi-Fi, GSP ja Lag fixejä. Omia hyllyviä taustakuvia voi luoda 1,49 $ maksavalla AndWobble2 Premiumilla.
 
Katso video AndWobble2 Live Wallpaperista.
Angry Birds v1.3.5 on täysversio 150 tasollaan. Kiitos Rovio! Ilmaisversio näyttää kuitenkin mainoksia.

Myöhemmin ilmestyy maksullinen täysversio, josta puuttuvat sitten vain mainokset. Peli on vaikea ja tarvitsee useampia yrityksiä. Niinpä kannattaa ladata heti samaan syssyyn Angry Birds Walktrhough, joka esittää YouTubevideoilla ratkaisut vaikeimpiin tasoihin.

Garfield eli rakastamamme oranssinen Karvinen englanninkielisenä strippinä. Ei widget ominaisuutta, vaan toimii kokonaisena ohjelmana. Taltioi aiemmat stripit. Strippiä voi zoomata kätevästi isommaksi.
Peanuts eli rakastamamme Tenavat englanninkielisenä strippinä. Samalta CLLam valmistajalta kuin Karvinenkin. Häneltä löytyy myös mm. Dilbert, Andy Capp (Lätsä) jne. Hänen ohjelmien edessä on kätevä “cv” etuliite.
NewsRoom – RSS News Reader on RSS-uutissyötteiden lukemiseen tarkoitettu ohjelma. Linkki vie AppBrainin 4,99 dollaria maksavaan kokoversioon, mutta Android Marketista löytyy myös ilmainen kokeiluversio. Käytä hakusanaa “newsroom”.

Näkee, että ohjelmalla on iPhonen tausta, koska ohjelma on todella viimeistelty ja näyttävä – kuin tehty kosketusnäytölle. Olen pitänyt Windows Live Mail –sarjan RSS-lukijaa mainiona PC:lle, mutta tämä menee jopa edelle. Ohjelmaa voi pitää ns. killeriohjelmana Androidin ohjelmatarjonnassa. Haku nimittäin löytää suoraan myös suomalaiset syötteet ja mikäli ei, niin URLin voi kirjoittaa käsipelin.

Näkymä syötteentarjoajan sivun sisällä on kuin selaisi vaakatasossa Mooseksen kymmentä käskyä kivitauluilla. Kun syötteen esikatselun heivaa ylös, niin ohjelma näyttää siitä webbisivunäkymän – ohjelman sisällä tietenkin. Tätä sivua voi tuttuun tapaan pinch zoomata ja vierittää.

Ohjelmalle antaisi mielellään jopa kuusi tähteä, mutta pysyköön viidessä, koska widgettinä toiminta on vähän heikompi. Widgettiä asentaessa tulee lista syötteiden tarjoajista ja kun yhden valitsee, niin työpöydälle tuleekin vain ikoni ja yläkulmaan lukemattomien syötteiden määrä. Odotin säädettyä ruudun kokoa ja siihen automaattisesti päivittyvää näkymää. Ehkäpä jo seuraavassa versiossa..

Kokoversio siis 4,99 dollaria eli noin 3,58 €.  video, jossa esittelylaitteena on Palm Pro, mutta näkymä Galaxy S:ssä on parempi –  kiitos isomman näytön.

(pakkohankinta)
Endomondo Sports Tracker on GPS:ää käyttävä kuntoiluun innostava ohjelma, joka tallettaa reittisi http://www.endomondo.com sivustolle. Sosiaalisten sivujen tapaisesti tietosi voidaan joko jakaa kaikille, kavereille, ryhmälle tai vain sinulle. Ohjelman hauskat ominaisuudet ovat reitin reaaliaikainen seuraaminen nettisivun kautta ja ystävien kannustusääniviestit. Asetukset voi toki ottaa myös pois päältä, mutta nämä asetukset tarjoavat ohjelmalle täysin uuden funktion: ohjelmalla voi nimittäin opastaa vieraan kohteeseen ääniviestein ja itse seurata hänen etenemistään kartalta. Onko enää helpompaa tapaa opastaa vieraat ja kaverit kylään.
 
Press Reader on sanomalehtien näköispainosten lukuohjelma, joka tulee Google Android käyttöjärjestelmäversion 2.2 eli FroYon mukana valmiiksi puhelimeen asennettuna Samsungin puolesta.

– kuraa
 – arvoasteikko 1 – 5

  KAUPALLISET
KUVAKE KUVAUS JA ARVIO ARVOSANA

Navigon Mobile Navigator Android.

Ohjelmasta on 30 päivän kokeiluversio, joka antaa kokeilla navigointia suomenkielisellä naisäänellä. Motorisesti liikkuvien lisäksi Navigonissa on myös reititykset polkupyöräilijöille ja jalankulkijoille. Ohjelma tarjoaa myös POI palveluina esim. lähimmät pankkiautomaatit.

Kartat asennetaan puhelimen muistikortille, mutta joka Samsung Galaxy S:n on toteutettu puutteellisesti ja niinpä valmistaja kehottaa asentamaan kartat WLAN yhteyden läpi. Tässä on ongelmana se ettei asennettavia karttoja voi valita, vaan puhelimeen asennetaan kaikki.

Jo ohjelman maksaneet ja luuriinsa uudelleen asentavat valitsevat Android Marketista Navigon Select version.

Hinta 49,95 €

NewsRoom – RSS News Reader maksullinen täysversio ei juuri poikkea 30 päivän kokeiluversiosta eli ei tuo mitään merkittävää extraa kokoversioon nähden. Kokeiluversiossa limittinä on vain suosikkien määrä (5 kpl). Katso yltä ohjelman hehkutukset.

Hinta 3,82 €

 

– kuraa
– arvoasteikko 1 – 5


Odottavat arvointia:

  • CoPilot live (kesäkampanjakoodi “SUMMER15”, n. 25 €)
    – navigointi ei toimi näyttö sammuneena (moottori- ja polkupyöräilijät)
  • Fring (mahdollistaa ilmaiset videopuhelut 3G:n kautta)
    – etukamera ei toimi vielä Galaxy S:n kanssa
  • Brut (Google Maps [Brut] (tuo navigoinnin Google Mapsiin
    – mitta-asteikko maileissa (mi) ja täti puhuu meetreistä

  TARVIKEARVOSTELUT
KUVAKE KUVAUS JA ARVIO ARVOSANA

Samsung Galaxy S I9000 Case Mesh Hot Cover 4 Color on etelä-korealaisen Shim Hyoung-keyn eBay verkkokaupan tuote Galaxy S:lle, jonka voi maksaa PayPalin kautta. Haluttu suojakuoren väri kerrotaan “huomatus myyjälle” (Note to seller) kohdassa.

Suojakuori kiinnittyy puhelimeen sen laidoilta jättäen päädyt vapaiksi (klikkaa alla olevia kuvia). Kiinnitys on napakka, ei heilu, veny tai lonksu. Materiaali  muovia, joka ei tuo nihkeyttä muutoin kuin rei’ityksellään. Suojakuoren työstöjälki kaikkien leikkausaukkojen kohdalta on kohdallaan, mutta oikeaan alakulmaan oli jäänyt muovivalupiikki. Suojakuoressa on yksi ylimääräinen aukko antennille (mobiili-TV), jota meidän mallissamme ei ole. Hieman glamourina takakanteen on koristeltu Galaxy S-laatta.


Hänen Shinshopissaan on myös elastisempia ja nihkeäpintaisempia suojakuoria.

Sokerina pohjalla Shim oli pistänyt pari suojakalvoa kaupanpäälliseksi. Nämä olivat kuitenkin kuraa ja naarmuuntuivat jo kiinnitettäessä. Kaunis ele kuvankauniilta myyjältä. 😉

15,58 € postikuluineen ($19,98)

Kumisuojus in-ear 3 paria. Clas Ohlsonin paketti, jossa on standardiin 4 mm in-ear-kuulokkeeseen kumisuojat kokoa S, M ja L (10, 12 ja 13,5 mm). Galaxy S:n mukana tulevien kumisuojusten koko lienee 12 mm.

Korva on ihmisen ainut uloke, joka kasvaa koko eliniän. Samsung on laittanut hieman kasvunvaraa ja senpä vuoksi vakitulpat eivät korvissani pysyneetkään. Ohlsonin pienin kumisuojus kokoa S paransi tilannetta, mutta löystyvät nämäkin silti sen verran, että in-ear-kuulokkeiden paras idea vesittyy eli paras bassotoisto katoaa. Tulppaa joutuu painamaan yhtenään, jotta paras kuuntelunautinto musiikillisesti säilyisi.

3,95 €

Galaxy S Standing case on etelä-koralaisen Udamoan

eBay verkkokaupan tuote Galaxy S:lle, jonka voi maksaa PayPalin kautta.

Suojakuori kiinnittyy puhelimeen sen laidoilta jättäen päädyt vapaiksi (klikkaa alla olevia kuvia). Kiinnitys ei ole ihan niin napakka kuin Shim Hyoung-keyn suoja, koska vasen yläkulma jää hieman elämään. Suojakuoren työstöjälki on hyvää ja teräviä piikkejä ei ollut yksilössäni, koska itse muovi on pehmeämpää.

 

Myös Udamoan pakettiin kuului näyttösuojakalvoja, mutta joita en viitsinyt edes kokeilla. Luulin rikkoneeni seisontajalan, koska se irtosi täysin takakuorestaan kokeillessani avata myös toista jalkaa. Jalan kiinnitys on kuitenkin luja. Jaloista pitempi, joka on tarkoitettu pysyväksi koko ajan takakuoressaan tulee törröttämään hieman sivulta ja voi ehkä repiä jonkin pukutakin povitaskun silkkikangasta.

Sattumaa vai ei, mutta seisontajalka pysyy myös hyvin LCD-monitorin yläreunassa ja näin puhelinta voi käyttää webbikamerana (Web Cam käyttää Galaxy S:n takapuolen pääkameraa). Koska monitori on kallistettu hieman taakse, niin webbikamera kuvaa suoraan naamariin.  😉

EDIT: foorumin palautteena tieto, että mattamainen nihkeämpi kerros kuoriutuu helposti pois ja alta paljastuu sileä muovipinta. Kaksi tähteä poistettu arvioinnista.

EDIT: minun omasta kuorestani ei ole lähtenyt pinta pois nyt noin 2 kk käytön jälkeen ja hieman törröttävän raudan sai väännettyä iholleen. Tähdet palautettu.

9,55 € postikuluineen ($11,80)

Mainokset